Arkkipiispa Leon toimittama Joroisten tsasounan vihkiminen ja liturgia 15.8.2013

Video | 26.08.2013

Video on katsottavissa osoitteessa www.stgeorge.fi

 

Joroisten Kaitaisiin rakennettu Pyhän Georgios Voittajan tsasouna otettiin käyttöön torstaina 15. elokuuta. Tsasounan vihkimisen toimitti Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo. Liturgia lähetettiin suorana netissä ja se on katsottavissa osoitteessa www.stgeorge.fi (Arkkipiispa Leon opetuspuhe alkaa kohdasta 1:07).
 
Tsasounan ovat rakennuttaneet yrittäjä Pekka A. Viljakainen ja hänen vaimonsa pianisti Anastasia Iljushina.
 
Pyhäkön malli on otettu Venäjältä Glasovon Pyhän Hengen tsasounasta, ja sitä on ollut rakentamassa suomalaisista ja venäläisistä käsityöläisistä koottu 53 hengen asiantuntijaryhmä. Tsasounan suunnittelusta vastaa venäläinen kirkkoarkkitehti Ivan Kanaev, ja suunnittelu ja rakentaminen kesti kaikkiaan 500 päivää.
 
Georgios Voittajan tsasouna toimii Varkauden ortodoksisen seurakunnan alaisuudessa ja on avoinna pyhiinvaeltajille ja muulle yleisölle viikottain syyskuun alusta 2013. Tsasounassa tullaan järjestämään jumalanpalveluksia sekä suomeksi että kirkkoslaaviksi.
 
Georgios Voittajan tsasouna voidaan avata erikseen sovittuna ajankohtana ryhmille. Tähän liittyvät pyynnöt toivotaan lähetettävän osoitteeseen info@stgeorge.fi
 
Muina aikoina pyhäkkö ja sitä ympäröivä alue on suljettua yksityisaluetta.
 
Käyntiosoite on: Kaitaistentie 345, 79690 Kaitainen (josta kääntyy Georgios Voittajan tie, osoite Georgios Voittajan tie 49).
 
Lisätietoja: www.stgeorge.fi
 
Kuva: Pekka A. Viljakainen.
 
14.8.2013 (Päivitetty 15.8.2013)