Taipaleen seurakunnan korona-tiedote

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronatiimi kokoontui perjantaina 26.3.2021. Siinä todettiin, että hiippakunnan tilanne ei ole hyvä, mutta se ei kuitenkaan ole muuttunut niin, että pitäisi vielä tehdä lisärajoituksia.

Taipaleen seurakunnan alueella toimitetaan suuren viikon palvelukset ennalta suunnitellun ja ilmoitetun mukaisesti. Poikkeuksena kuitenkin se, että pääsiäisyön klo 23.30 alkava palvelus toimitetaan kahdessa paikassa: Viinijärvellä ja Polvijärvellä. Näin saadaan otettua pääsiäisyönä yhteensä 40 henkeä kirkkoihin.

Suuren viikon perjantai-iltapäivästä (klo 14 oleva palvelus) maanantain, II pääsiäispäivän, liturgiaan asti, on kaikkiin palveluksiin ennakkoon ilmoittautuminen välttämätöntä, ettei 20 henkilön/palvelus yläraja ylity. Ilmoittautuminen tulee tehdä kanttorin numeroon 050 5367424 mielellään tekstiviestillä ja edelliseen päivään mennessä.

Ennakkoilmoituksesta poiketen myös kirkkaan viikon keskiviikkona 7.4.2021 klo 9 toimitetaan liturgia ja ristisaatto Viinijärvellä.

Korona ohjeistuksiin ei ole tullut muutoksia. 20-hengen enimmäismäärästä, 2 metrin turvavälistä, maskien käytöstä kirkoissa ja hyvästä käsihygieniasta on pidettävä erityistä huolta. Seurakuntalaisia kehotetaan noudattamaan kaikkia ohjeistuksia ja muistamaan, ettei sairaana saa tulla kirkkoon. Tarvittaessa papisto voi tulla tuomaan ehtoollista myös kotiin.

Liikkumista paikkakuntien välillä tulisi välttää eli käydä vain oman seurakunnan pyhäkössä.

Osa palveluksista on myös nähtävissä streamattuina seurakunnan facebook-sivuilla.

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja on hyvä huomioida, että tilanne voi muuttua nopeastikin.

Kannattaa siis seurata seurakunnan ja viranomaisten viestintää.

Seurakunnan toiminta jatkuu siis aikaisempien rajoitusten puitteissa.

Kirkkoherra
Paavo Ratilainen