Rautalammin ikonimaalarit leirillä

Rautalammin ikonimaalarit kokoontui 14.-16.2. seurakunnan tiloissa, missä se on kokoontunut jo 1980-luvulta lähtien. Rukous on olennainen osa maalaamista ja leiriläiset osallistuivatkin sielujen lauantain liturgiaan Suonenjoella.

-Kun rupesimme maalaamaan Suonenjoen silloiseen tsasounaan ikonostaasia kahdeksan maalarin voimin vuonna 2005, saimme työtilaksi nuorisotilan. Ikonostaasi valmistui v. 2007 ja tsasouna vihittiin kirkoksi samana vuonna, kertoo  Säde Tuovinen Syvänniemeltä.

Ikonimaalarit ovat maalanneet seurakunnan pyhäköihin lukuisia ikoneja. Ikonit on maalattu aina yhteistyönä eikä mikään ikoni ole jonkun tietyn maalarin tekemä. Lisäksi he maalaavat ikoneja myös itselle.

Tällä hetkellä Rautalammin ikonimaalareihin kuuluu 15  maalaria ja opettajana on Raija Kanninen,  joka on Valamon opiston opettajia.

-Kokoonnumme kahtena viikonloppuna lukukaudessa. Seurakunta antaa tilat, Sisä-Savon kansalaisopisto maksaa opettajan palkan ja kurssilaiset opettajan matkakulut. Meillä on ihana ja sitoutunut ryhmä, joka on yksi aktiivisimmista ja elinvoimaisimmista seurakunnan ryhmistä, Säde Tuovinen kehuu ikonimaalareita.

Kuva: Harri Peiponen