Pyhän Kolminaisuuden kirkko

Pyhän Kolminaisuuden kirkko
Honkasalontie 3
79830
Palokki
Seurakunta:
Lintulan luostari

Lintulan luostarin Pyhän Kolminaisuuden kirkko on rakennettu ja vihitty käyttöön vuonna 1973. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Vilho Suonmaa ja se peruskorjattiin vuosina 1999−2000 arkkitehti Antero Turkin suunnitelman mukaan. Kirkon temppelijuhlaa vietetään helluntaina.

Kirkon ikoneissa näkyy erityisesti ikonimaalari Petros Sasakin kädenjälki. Hänen maalaamiaan ovat alttarin suuri Jumalansynnyttäjän Ennusmerkki -ikoni sekä ikonostaasin ikonit yhtä lukuun ottamatta. Äärimmäisenä vasemmalla olevan Jumalansynnyttäjän suojeluksen ikonin on maalannut Vjatšeslav Mihailenko.

Erityisessä kiotassa kirkkosalin vasemmalla puolella on sisariston tärkein muisto vanhasta Lintulasta, Jumalanäidin Jerusalemilainen ikoni, johon on upotettu kivenpala Golgatalta ja Kristuksen haudalta. Sen edessä on luostarin suojelijan pyhän Johannes Kronstadtilaisen ikoni sekä hänen käytössään ollut papin liturgiseen asuun kuuluva epitrakiili.

Monissa kirkkosalin ikoneissa on reliikkejä, pyhäinjäännöksiä.

Kirkon kupolissa on kreikkalaisen ikonimaalari Konstantinos Ksenopouloksen vuonna 2012 tekemät seinämaalaukset. Niihin on kuvattu Kristus Pantokrator (Kaikkivaltias) sekä kahdeksan Vanhan testamentin profeettaa: Daavid, Salomon, Jesaja, Hesekiel, Joona, Aaron, Sefanja ja Daniel.

Ikonimaalari Aleksander Wikström puolestaan maalasi vuonna 2013 ikonostaasin yläpuoliseen seinään Apostolien ehtoollista esittävän seinämaalauksen.

Kuva: Martti Markoff