Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkko, Kirkkonummen Pokrova

Sisäkuva Pokrovan kirkosta
Elfvinginkuja 11
02420
Kirkkonummi
Seurakunta:
Muut

Pokrovan yhteisö sai alkunsa vuonna 1995, kun isä Hariton sai silloiselta Suomen ortodoksisen kirkon johtajalta arkkipiispa Johannekselta siunauksen käynnistää yksityisen luostarihankkeen Kirkkonummen Jorvaksessa.

Kirkkonummen kunnan kanssa aloitettiin neuvottelut Dannebrog -nimisen tilan ostamisesta. Kauppakirjat allekirjoitettiin helmikuussa 1996 ja samana keväänä aloitettiin niin kutsutun Ajurintalon peruskunnostus. 

Aluetta siivottiin ensimmäiset vuodet ja samalla Ajurintaloa laajennettiin, jotta talkoolaisilla ja seurakuntalaisilla olisi tila jossa kokoontua talkoopäivien aikana ja jumalanpalvelusten jälkeen. Samalla kunnostettiin Villa Dannebrogia, jotta tilat saatettaisiin ottaa veljestön käyttöön myöhemmin. 

Villa Dannebrogissa toimi aluksi pieni kotikirkko ennen kuin vanhaan hevostalliin saatiin rakennettua nykyinen Pokrovan kirkko. 

Kirkon peruskunnostustyöt ja muokkaus kirkoksi alkoi 2.1.1998, jolloin suuri joukko talkoolaisia puhkaisi välikaton ja aloitti sahanpurun kuljettamisen pois. Samoihin aikoihin alkoi myös ikonostaasin ikonien maalaus. Kahdenkymmenen henkilön ryhmä sai työnsä valmiiksi lokakuun 2000 alkuun mennessä. Silloinen Helsingin metropoliitta Leo siunasi tilan rukoushuonekäyttöön 1.10.2000 ja vihki sen Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkoksi 17.6.2001.

Kirkon rakentamiseen osallistunut ryhmä on jatkanut vuosi vuodelta kirkon kaunistamista.

Kuva: Pokrovan yhteisö