Kesän 2025 kripari

Ensi kesän kristinoppileiri järjestetään Rautalammin Puronniemessä 13.-19.6.2025

Leirille voivat osallistua 2025 aikana 15-16 vuotta täyttävät Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan nuoret. Leirille matkustamme linja-autolla, joka lähtee Kajaanin ortodoksisen kirkon edestä perjantaina 13.6. klo 12.00. Paluu Kajaniin linja-autolla torstaina 19.6. iltapäivällä noin klo 16.

Päätösjuhla Kajaanin kirkossa sunnuntaina 22.6. klo 10 alkavassa liturgiassa.

Nuorten omaiset, kotijoukot ja ystävät ovat tervetulleita vierailemaan myös Puronniemessä sunnuntaina 15.6. klo 9 alkavassa liturgiassa ja nauttimaan liturgian jälkeen kirkkokahvit yhdessä leiriläisten kanssa. Leirin aikana toimitetaan ehtoopalvelus päivittäin klo 18 ja jumalanpalvelukset ovat kaikille avoimia.

Kristinoppileirin tarkoituksena on syventää tietoja kokemuksia ortodoksisesta uskosta, elämäntavasta ja perinteestä. Leirillä osallistumme jumalanpalveluksiin ja opiskelemme asioita käytännössä ja oppitunneilla. Leiriohjelmassa on tietysti tämän lisäksi paljon muutakin: uusiin ystäviin tutustumista, ulkoilua, yhdessäoloa, pelejä, saunomista, uimista, nuotioiltoja, ym…

Ennen leirin alkua on syytä käydä tutustumassa kotiseurakunnan jumalanpalveluksiin ja samalla henkilökuntaankin. Kirkossa tulisi käydä ainakin kolme kertaa ennen leiriä.

Leirillä noudatetaan turvallisuusohjeita, joiden tavoitteena on turvallinen leiri, sekä onnettomuuksien ja tapaturmien ennaltaehkäisy. Tapaturmien varalta leiriläiset on vakuutettu suppealla vakuutuksella. Tupakointi ja muut päihteet ovat leirillä lain mukaisesti kokonaan kiellettyjä. Tähän on hyvä asennoitua jo ennen leirin alkua.

Jokainen 2025 aikana 15 vuotta täyttävä saa talvella kirjeen kotiin. Kirjeen mukana on turvallisuustietolomake ja palautuskuori. Ilmoittautumisella ei ole vielä kiire, mutta asiaan voi jo valmistautua.

Lisätietoja Puronimestä löytyy sivuilta https://www.puroniemi.net/