Kuulutus ylimääräisestä seurakunnanvaltuuston vaalista 2021

Kuulutus ylimääräisestä seurakunnanvaltuuston vaalista 2021

Vaalin toimittamisen aika

Pohjois-Suomen ortodoksisten seurakuntien (Oulun, Kajaanin ja Lapin ortodoksiset seurakunnat) seurakunnanvaltuuston vaali toimitetaan 7.-21.11.2021 välisen aikana. Vaalissa valitaan valtuustoon viisitoista (15) jäsentä. Pohjois-Suomen seurakunnat muodostavat yhteensä seitsemän (7) vaalialuetta, joilta valitaan jäseniä seuraavasti:

Oulun seurakunnan I vaalialue 5 (viisi) (Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Utajärvi)
Oulun seurakunnan II vaalialue 1 (yksi) (Alavieska, Kalajoki, Liminka, Lumijoki, Oulainen, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Siikalatva ja Merijärvi)
Oulun seurakunnan III vaalialue 1 (yksi) (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola ja Tornio)

Kajaanin seurakunnan I vaalialueelta 3 (kolme) (Kajaanin kaupunki)
Kajaanin seurakunnan II vaalialue 2 (kaksi) (Hyrynsalmi, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi ja Vaala)

Lapin seurakunnan I vaalialue 2 (kaksi) (Kemijärvi, Kolari, Pello, Posio, Rovaniemi, Salla, Sodankylä, Ylitornio, Pelkosenniemi, ja Ranua)
Lapin seurakunnan II vaalialueelta 1 (yksi) (Enontekiö, Inari, Kittilä, Savukoski, Utsjoki ja Muonio)

Äänioikeutettujen luettelo

Äänioikeus seurakunnanvaltuuston vaalissa on jokaisella äänivaltaisten luetteloon merkityllä Oulun, Kajaanin ja Lapin seurakunnan jäsenellä, joka täyttää viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä (7.11.2021) 16 vuotta.

Äänioikeutettujen luettelot ovat nähtävillä kirkkoherranvirastoissa aukioloaikoina (Oulu: ma-pe klo 9-12, Torikatu 74, 90120 Oulu; Kajaani: ma ja to klo 10-13, Väinämöisenkatu 29 A 1, 87100 Kajaani; Lappi: ke klo 11-14, Ounasvaarantie 16, 96400 Rovaniemi) 13.-17.9.2021. Vaatimus äänioikeutettujen luettelon korjaamisesta on jätettävä kirkkoherranvirastoihin viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 klo 12 mennessä. Vaalilautakunnat vahvistavat äänioikeutettujen luettelon kokouksessaan 30.9.2021.

Äänioikeuttaan seurakunnan jäsen voi käyttää vain henkilökohtaisesti. Äänestää voi ainoastaan oman vaalialueensa ehdokasta.

Ehdokkaiden asettaminen

Kahdella Oulun ja ensi vuodesta liittyvien Kajaanin ja Lapin ortodoksisten seurakuntien äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa vaalialueellaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon. Esitys on tehtävä kirjallisesti. Kussakin esityksessä voidaan esittää enintään niin monta ehdokasta, kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan valtuustoon jäseniä.

Asiakirjassa on oltava ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika, kotikunta, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Ehdottajien on oltava samalta vaalialueelta kuin ehdokas.

Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava kunkin seurakunnan kirkkoherranvirastoon (Oulun kirkkoherranvirasto, Torikatu 74, 90120 Oulu; Kajaanin kirkkoherranvirasto, Väinämöisenkatu 29 A 1, 87100 Kajaani; Lapin kirkkoherranvirasto, Ounasvaarantie 16, 96400 Rovaniemi) viimeistään keskiviikkona 4.8.2021 klo 12 mennessä.

Vaalikelpoisuus

Seurakunnanvaltuuston jäseneksi voidaan valita ortodoksisesta kristillisestä vakaumuksesta tunnettu 18 vuotta täyttänyt seurakunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen eikä Oulun, Kajaanin tai Lapin ortodoksisen seurakunnan päätoiminen työntekijä.

Vaalilautakunnat laativat seurakuntiin toimitettujen asiakirjojen perusteella ehdokasluettelon sekä ilmoituksen äänestysajoista ja äänestyspaikoista, vaalitavasta sekä siitä, milloin vaalin tulos julkaistaan. Tämä ilmoitus asetetaan nähtäväksi kunkin seurakunnan kirkkoherranvirastossa seurakunnan ilmoitustaululle, nettisivuille ja Aamun Koitto -lehden numerossa 2/21, joka ilmestyy 17.9.2021.

Oulussa 15.5.2021

Kirkkoherra Marko Patronen
Oulun ortodoksinen seurakunta

Tm. kirkkoherra Heikki Harvola
Kajaanin ortodoksinen seurakunta

Kirkkoherra Jaakko Vainio
Lapin ortodoksinen seurakunta