Kuoro- ja laulutoiminta

Laulettua rukousta ja soivaa uskonoppia

Äänten ihmeellisessä harmoniassa kaikuu Sinun kutsusi.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimii useita kuoroja, jotka laulavat jumalanpalveluksissa, konserteissa, juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Kuorolaulu on tärkeä ja arvokas seurakunnan vapaaehtoistyön muoto. Kuorojen johtajina toimivat kanttorit. Toiminnassa noudatetaan kuorotoimintamme periaatteita.

Seurakunnan kuoroihin otetaan mielihyvin uusia laulajia. Ortodoksinen jumalanpalvelusmusiikki ei vaadi laulajilta suurta ääntä, mutta tarkka sävelkorva on tärkeä edellytys. Kaikissa kuoroasioissa voi ottaa yhteyttä kuoron johtajaan, olipa kyseessä uusi laulaja, kuorotoiminnasta kiinnostunut tai jos haluaa antaa palautetta.

Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon jumalanpalveluksissa sekä perinteistä että uudempaa ortodoksista kirkkomusiikkia. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin seurakuntasalilla klo 17–19 (alkaa kirkossa ehtoopalveluksella). Ota yhteyttä kanttoriin, jos olet kiinnostunut ja innostunut ortodoksisen kirkkomusiikin laulamisesta. Johtaa kanttori Aleksi Suikkanen.

Piligrim-kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon slaavinkielisissä palveluksissa. Harjoitukset tiistaisin seurakuntasalilla klo 18–20. Johtaa kanttori Olga Grinevich.

Kiteen Nektarios-kuoro

Nektarios-kuoro on saanut nimensä pyhän Nektarios Eginalaisen mukaan. Kuoro laulaa Pyhän Kolminaisuuden kirkon palveluksissa niin perinteistä kuin uudempaakin ortodoksista musiikkia. Harjoitukset torstaisin Kiteen ortodoksisessa kirkossa klo 17. Johtaa kanttori.

Enon-Kontiolahden kuoro 

Enon-Kontiolahden kuoro laulaa Kontiolahden kirkon ja Enon tsasounan jumalanpalveluksissa. Harjoitukset ovat joka toinen tiistai Kontiolahden ortodoksisessa kirkossa klo 18. Johtaa kanttori Paula Löfgren.

Joensuun ortodoksinen mieskuoro

Harjoitukset ovat sunnuntaisin seurakuntasalissa klo 17.30. Johtaa kanttori Ella Kinnunen.

Ilomantsin kappeliseurakunta

Lisätietoja kappeliseurakunnan kirkkokuorosta ja kirkkolaulupiiristä löytyy kappeliseurakunnan omilta sivuilta. Johtaa kanttori Darja Potkonen.

Joensuun kirkkolaulupiiri

Kaikille avoin piiri kirkkolaulusta innostuneille Joensuussa. Kokoontumiset ovat joka toinen maanantai seurakuntasalissa klo 12. Johtaa kanttori Paula Löfgren.

Vaara-Karjalan kirkkolaulupiiri

Piiri kokoontuu neljä kertaa syksyllä ja neljä kertaa keväällä. Seuraa ilmoittelua seurakunnan kalenterista. Joidenkin kokoontumisten edellä toimitetaan ehtoopalvelus tai maallikkona toimitettu pyhälle ihmiselle tai tapahtumalle laadittu akatistos-palvelus. Kirkkolaulupiirissä harjoitellaan yksiäänisesti peruskirkkoveisuja. Johtaa kanttori Olga Grinevich.