Kirkkomusiikki

Laulettua rukousta ja soivaa uskonoppia

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimii lukuisia kuoroja jotka laulavat jumalanpalveluksissa, konserteissa, juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Kuorojen johtajina toimivat kanttorit. Kuorolaulu on tärkeä ja arvokas seurakunnan vapaaehtoistyön muoto.

Seurakunnan kuoroihin otetaan mielihyvin uusia laulajia. Ortodoksinen jumalanpalvelusmusiikki ei vaadi laulajilta suurta ääntä, mutta tarkka sävelkorva on tärkeä vaatimus. Kaikissa kuoroasioissa ota yhteyttä kuoron johtajaan, olitpa uusi laulaja, kuorotoiminnasta kiinnostunut tai halukas antamaan palautetta.

Kuorot

Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon jumalanpalveluksissa. Kuoro laulaa sekä perinteistä että uudempaa ortodoksista kirkkomusiikkia. Laulajia kuorossa on tällä hetkellä yli 20 ja joukkoon mahtuu hyvin mukaan; ota yhteyttä kanttori Aleksiin jos olet kiinnostunut ja innostunut ortodoksisen kirkkomusiikin laulamisesta! Harjoitukset keskiviikkoisin seurakuntasalilla 17-19 (alkaa kirkossa ehtoopalveluksella). 

KANTTORI
Aleksi Suikkanen
puh. 050 324 9797
etunimi.sukunimi(at)ort.fi
vapaapäivät: ma ja ti
Joensuun keskustan alue

Piligrim-kuoro

Kuoro laulaa Joensuun Pyhän Nikolaoksen kirkon slaavinkielisissä palveluksissa. Kuoro keskittyy erityisesti slaavinkielisen kirkkomusiikin laulamiseen ja sen kauniiden sävelien tulkitsemiseen. Harjoitukset tiistaisin seurakuntasalilla klo 18-20.

KANTTORI
Olga Grinevich
puh. 040 865 1692
etunimi.sukunimi(at)ort.fi
vapaapäivät: to ja pe

Kiteen Nektarios-kuoro

Nektarios-kuoro on saanut nimensä Pyhän Nektarios Eginalaisen mukaan. Kuoro laulaa Pyhän Kolminaisuuden kirkon palveluksissa. Kuoro laulaa niin perinteistä kuin uudempaakin ortodoksista musiikkia. Harjoitukset torstaisin Kiteen ortodoksisessa kirkossa klo 17.

KANTTORI
Päivi Romppanen
puh. 050 439 1883
etunimi.sukunimi(at)ort.fi
vapaapäivät: ma ja ti

Eno-Kontiolahti kuoro 

Eno-Kontiolahti kuoro laulaa Kontiolahden kirkon ja Enon tsasounan jumalanpalveluksissa. Harjoitukset joka toinen tiistai Kontiolahden ortodoksisessa kirkossa klo 18.

KANTTORI
Paula Löfgren
puh. 040 145 0428
etunimi.sukunimi(at)ort.fi
vapaapäivät: to ja pe

Joensuun Kirkkolaulupiiri

Kaikille avoin piiri kirkkolaulusta innostuneille Joensuussa. Ohjaa kanttori Paula Löfgren. Kokoontumiset joka toinen maanantai seurakuntasalissa klo 12.

Joensuun ortodoksinen mieskuoro

Johtaa kanttori Ella Kinnunen. Harjoitukset sunnuntaisin seurakuntasalissa klo 17.30.

Kirkkomusiikki Ilomantsin kappeliseurakunnassa

Ilomantsin pyhän profeetta Elian kirkon kuoro

Profeetta Elian kirkon kuoro on aktiivinen, noin 14 laulajan joukko, joka harjoittelee viikoittain, ja kantaa vastuun seurakunnan jumalanpalveluksien laulamisesta.

Kuoro myös esiintyy, järjestää sävelhartauksia ja tekee laulumatkoja, aikaisempina vuosina mm. Kreikkaan ja Viroon. Kuoro tekee yhteistyötä Taipaleen kirkkokuoron kanssa, sekä Ilomantsin muitten kuorojen kanssa mm. joulun hyväntekeväisyyskonsertin ja yhteisen laulukoulutuksen merkeissä.

Pyhän Elian kirkon kuoro on tullut Ilomantsissa tunnetuksi mm. Itä‐slaavilaisten joululaulujen esittäjänä Parppeinvaaralla vuosittain järjestetyssä sävelhartaudessa.

Pyhän Elian kirkon kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18–19.30 Elian kirkossa.

KANTTORI
Darja Potkonen
puh. 0400526304
etunimi.sukunimi(at)ort.fi
vapaapäivät: to ja pe

Ilomantsin kirkkolaulupiiri

Seurakunnassa toimii myös yksiäänisesti laulava kirkkolaulupiiri. 


Kirkkolaulupiiri kokoontuu joka toinen tiistai klo 16-17 seurakuntakeskus Eliassa.   

TULEVAT KONSERTIT

Suurkuoron joulukonsertit 26.11. klo 15 Lieksan Pyhän Elian kirkossa ja 3.12. klo 15 Joensuun ortodoksisella seurakuntasalilla

Pyhän Nikolaoksen kirkon kuoro (Joensuu), Pyhän Nektarioksen kuoro (Kitee), Lieksan kirkkokuoro, Pyhän profeetta Elian kirkon kuoro (Ilomantsi) sekä Joensuun ortodoksinen mieskuoro laulavat yhteiset joulukonsertit.

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 10 €, tuotto diakoniatyön hyväksi.

Konsertit ovat osa Joensuun 130-vuotisjuhlavuoden konserttikiertuetta.