Ajankohtaista

Kuulutus Joensuun ortodoksisen hautausmaan hautauspaikoista, joiden hallinta-aika on päättynyt

4.4.2023
Ajankohtaista

Kuulutus 30.1.2023

Joensuun ortodoksisen seurakunnan Joensuun ortodoksisella hautausmaalla on ryhdytty lain ortodoksisesta kirkosta mukaiseen kuulutusmenettelyyn sellaisten hautojen palauttamiseksi seurakunnan hallintaan, joiden hallinta on päättynyt 31.12.2022, joita omaiset eivät ole lunastaneet uudelleen 31.12.2022 mennessä ja joissa edellisestä hautauksesta on kulunut yli 20 vuotta.

Kuulutus koskee Joensuun ortodoksinen seurakunnan hautausmaan osastoja Vanhan puolen (VP) kortteleita 1, 2, 3, ja 4. (Aluekartta kuvana).

Haudoille laitetaan ilmoitus hallinta-ajan päättymisestä. Kuulutus julkaistaan myös seurakunnan ilmoitustaululla ja hautausmaan kiinteistöjen seinällä.

Hautaoikeuden haltijan hakemuksesta hautaoikeiden voimassaoloaikaa voidaan jatkaa 20 vuotta seurakunnanvaltuuston hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Hautaoikeuden jatkamiseksi pyydämme ottamaan yhteyttä Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan: Sähköposti joensuu@ort.fi, puhelin 0400 397 900, osoite Kirkkokatu 32, Joensuu.
Hautapaikat tulee lunastaa uudelleen 31.12.2023 mennessä. Mikäli hautapaikka ei ole määräaikaan mennessä lunastettu, hautapaikka siirtyy seurakunnan hallintaan ilman erillistä ilmoitusta.

Hautakivet ovat haudanhaltijan omaisuutta ja ne tulee siirtää 30.6.2024 mennessä. Jos hautamuistomerkkiä ei poisteta määräaikaan mennessä, siirtyy hautamuistomerkki Joensuun ortodoksiselle seurakunnalle vastikkeetta.

Joensuun ortodoksinen seurakunta

Kuulutus koskee Joensuun ortodoksinen seurakunnan hautausmaan osastoja Vanhan puolen (VP) kortteleita 1, 2, 3, ja 4.

Lue lisää

Seurakuntamatka Helsinkiin patriarkka Bartolomeoksen vierailun yhteydessä 

30.5.2023
Ajankohtaista

Suomen ortodoksisen kirkon satavuotisjuhla osana Ekumeenista patriarkaattia huipentuu patriarkka Bartolomeoksen vierailuun 8.-12.9.23. Seurakunnat ympäri Suomen ovat saaneet arkkipiispa Leolta kutsun osallistua erityisesti 9. – 10.9. Uspenskin katedraalissa toimitettaviin palveluksiin, joihin olemmekin Joensuusta järjestämässä yhteistä matkaa Taipaleen seurakunnan kanssa. Olemme varanneet oman bussin sekä huoneita Hotelli Presidentistä (Eteläinen rautatiekatu 4), josta omalla bussilla liikutaan juhlapalveluksiin ja […]

Lue lisää

Lauantaina 27.5. seurakunnan tarkastus saatiin suotuisaan päätökseen ja vietettiin kirkkoherran ja kanttorin läksiäisiä

29.5.2023
Ajankohtaista

Lauantaina Korkeasti Pyhitetty Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni toimitti liturgian Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa. Liturgian jälkeen pidettiin kirkossa seurakunnan kokous ja päätettiin noin viikon kestänyt seurakunnan tarkastus. Kokouksen jälkeen siirryttiin seurakuntasalille, jossa vietettiin kirkkoherra Tuomas Järvelinin ja kanttori Päivi Romppasen läksiäisiä. Mukavan juhlan ohjelmaan sisältyi mm. ruokailu, puheita, musiikkia ja kahvitarjoilu. Seurakuntamme toivottaa isä Tuomakselle […]

Lue lisää

Juhlava lauantai 27.5. seurakunnantarkastuksen päätöksen sekä kirkkoherran ja kanttorin läksiäisten muodossa

22.5.2023
Ajankohtaista

Seurakunnantarkastuksen päätöspäivänä lauantaina 27.5. klo 9 toimitetaan Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa liturgia, jonka johtaa Korkeasti Pyhitetty Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni. Liturgian jälkeen on vuorossa seurakunnan kokous ja tarkastuksen päätös. Liturgian ja kirkkokahvin yhteydessä vietetään myös seurakuntamme kirkkoherran isä Tuomas Järvelinin ja kanttori Päivi Romppasen läksiäisiä. Isä Tuomas ja Päivi siirtyvät kesän kuluessa Taipaleen seurakunnan […]

Lue lisää