Ajankohtaista

Kuulutus Joensuun ortodoksisen hautausmaan hautauspaikoista, joiden hallinta-aika on päättynyt

4.4.2023
Ajankohtaista

Kuulutus 30.1.2023

Joensuun ortodoksisen seurakunnan Joensuun ortodoksisella hautausmaalla on ryhdytty lain ortodoksisesta kirkosta mukaiseen kuulutusmenettelyyn sellaisten hautojen palauttamiseksi seurakunnan hallintaan, joiden hallinta on päättynyt 31.12.2022, joita omaiset eivät ole lunastaneet uudelleen 31.12.2022 mennessä ja joissa edellisestä hautauksesta on kulunut yli 20 vuotta.

Kuulutus koskee Joensuun ortodoksinen seurakunnan hautausmaan osastoja Vanhan puolen (VP) kortteleita 1, 2, 3, ja 4. (Aluekartta kuvana).

Haudoille laitetaan ilmoitus hallinta-ajan päättymisestä. Kuulutus julkaistaan myös seurakunnan ilmoitustaululla ja hautausmaan kiinteistöjen seinällä.

Hautaoikeuden haltijan hakemuksesta hautaoikeiden voimassaoloaikaa voidaan jatkaa 20 vuotta seurakunnanvaltuuston hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Hautaoikeuden jatkamiseksi pyydämme ottamaan yhteyttä Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan: Sähköposti joensuu@ort.fi, puhelin 0400 397 900, osoite Kirkkokatu 32, Joensuu.
Hautapaikat tulee lunastaa uudelleen 31.12.2023 mennessä. Mikäli hautapaikka ei ole määräaikaan mennessä lunastettu, hautapaikka siirtyy seurakunnan hallintaan ilman erillistä ilmoitusta.

Hautakivet ovat haudanhaltijan omaisuutta ja ne tulee siirtää 30.6.2024 mennessä. Jos hautamuistomerkkiä ei poisteta määräaikaan mennessä, siirtyy hautamuistomerkki Joensuun ortodoksiselle seurakunnalle vastikkeetta.

Joensuun ortodoksinen seurakunta

Kuulutus koskee Joensuun ortodoksinen seurakunnan hautausmaan osastoja Vanhan puolen (VP) kortteleita 1, 2, 3, ja 4.

Lue lisää

Seurakunnan valtuuston vaali järjestetään marraskuussa

1.10.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisen seurakunnan valtuuston vaali järjestetään marraskuun alussa. Tässä tietoa vaalin ehdokkaista sekä äänestysajoista ja -paikoista. Seurakunnan valtuustovaalien ehdokasluettelo: Vaalialue 1 (Joensuu) 2. Timoskainen Jarkko Petteri 3. Lihavainen Lea 4. Hämäläinen Anna Maria 5. Vatanen Sari 6. Savinainen Urpo 7. Mantsinen Seija 8. Onatsu Annakaisa 9. Puruskainen Tuula 10. Takala Elsi 11. Kärnä Jarkko 12. […]

Lue lisää

Pastori Aleksander Roszczenko valittiin Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherraksi

Joensuun ortodoksinen seurakunta on kirkkoherran vaalissa valinnut uudeksi kirkkoherraksi pastori Aleksander Roszczenkon.   Vaalin tulos julistettiin sunnuntaina 24.9.2023 Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa. Pastori Aleksander Roszczenko sai vaalissa 255 ääntä. Yhteensä vaalissa annettiin 259 ääntä, joista hylättyjä 1 ääni ja tyhjiä 3 ääntä. Äänestysprosentti oli 4,77%. Isä Aleksander (s. 1979) on syntyisin Puolasta. Hän valmistui Varsovan pappisseminaarista vuonna 2000 ja teologian […]

Lue lisää

Kirkkoherran vaali 17.-23.9.2023

14.9.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherran vaali toimitetaan 17.-23.9.2023. Äänioikeutettuja vaalissa ovat seurakunnan jäsenet, jotka toimen hakuajan päättymispäivään 21.7.2023 mennessä ovat täyttäneet 16 vuotta. Metropoliitta Arseni on asettanut ehdolle seuraavat tointa hakeneet: Vaalisijalle 1: pastori Aleksander Roszczenko Vaalin aikataulu: Su 17.9.:– klo 12 – 14 Joensuun pyhän Nikolaoksen kirkko– klo 15 – 16 Kontiolahden Kristuksen taivaaseenastumisen kirkkoMa […]

Lue lisää