Blogi

Joensuun hautausmaalla kuulutusmenettely

5.5.2022
Blogi

Joensuun ortodoksisella hautausmaalla aloitetaan kuulutusmenettely seurakunnanvaltuuston päätöksen tultua lainvoimaiseksi

Joensuun ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto on päättänyt kokouksessaan 9.11.2021 aloittaa Joensuun ortodoksisella hautausmaalla lain mukaisen kuulutusmenettelyn. Kuulutus koskee koko Joensuun ortodoksista hautausmaata.

Seurakunta edellyttää hautaoikeuden haltijan kirjallista nimeämistä seurakunnalle. Vuonna 2013 julkaistiin Joensuun ortodoksisen seurakunnan kuulutus, jossa hautaoikeuden hallinta muutettiin määräaikaiseksi. Kuulutuksen täyttäminen edellyttää kirjallisen sopimuksen allekirjoittamista hautaoikeuden haltijan kanssa. Sopimukset on tehtävä 31.12.2022 mennessä. Hautaoikeus luovutetaan 20 vuodeksi viimeisestä hautauksesta laskien. Mikäli sopimusta ei ole määräaikaan mennessä allekirjoitettu, hautapaikka siirtyy seurakunnan hallintaan ilman erillistä ilmoitusta, jos viimeisestä hautauksesta on kulunut vähintään 20 vuotta.

Kuulutus on luettavissa seurakunnan internetsivuilla www.joensuunortodoksit.fi. Seurakunnanvaltuuston päätöksen tultua lainvoimaiseksi kuulutus julkaistaan seurakunnan ilmoitustaululla, Pyhän Ristin tsasounan ilmoitustaululla, seurakunnan internetsivuilla, Aamun Koitossa, Karjalaisessa sekä Pogostan Sanomissa. Keväällä 2022 sopimuksettomille haudoille laitetaan ilmoitukset hautaoikeuden haltijasopimuksen puuttumisesta.

Tuleva kuulutus alla:

KUULUTUS JOENSUUN ORTODOKSISEN HAUTAUSMAAN HAUTAPAIKKOJEN HALLINTAOIKEUTTA KOSKEVISTA SOPIMUKSISTA

Kuulutus 9.11.2021

Joensuun ortodoksisen seurakunnan valtuusto on hyväksynyt 18.5.2021 hautausmaiden uuden ohjesäännön, jonka mukaan hautausmaiden ja hautojen hoidossa sekä valvonnassa on noudatettava, mitä säädetään hautaustoimilaissa, ortodoksisesta kirkosta annetussa laissa ja kirkkojärjestyksessä sekä Joensuun ortodoksisen seurakunnan hautausmaiden ohjesäännössä.

Joensuun ortodoksinen seurakunnan Joensuun ortodoksisella hautausmaalla on ryhdytty lain ortodoksisesta kirkosta mukaiseen kuulutusmenettelyyn:

Vuonna 2013 julkaistun Joensuun ortodoksisen seurakunnan kuulutuksen täyttäminen edellyttää kirjallisen sopimuksen allekirjoittamista hautaoikeuden haltijan kanssa. Sopimukset on tehtävä 31.12.2022 mennessä. Hautaoikeus luovutetaan 20 vuodeksi viimeisestä hautauksesta laskien.

Kuulutus koskee koko Joensuun ortodoksista hautausmaata.

Mikäli edellä mainittuja toimenpiteitä ei ole suoritettu vuoden kuluessa tämän ilmoituksen julkisesta antamisesta, seurakunnalla on oikeus ottaa hautapaikka hallintaansa.

Haudoille laitetaan ilmoitus sopimuksen puuttumisesta. Kuulutus julkaistaan myös seurakunnan ilmoitustaululla, hautausmaan tsasounan ilmoitustaululla, seurakunnan internetsivuilla, Aamun koitossa, Karjalaisessa ja Pogostan Sanomissa.

Hautaoikeuden haltijan hakemuksesta hautaoikeiden voimassaoloaikaa voidaan jatkaa 20 vuotta seurakunnanvaltuuston hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Hautaoikeuden jatkamiseksi pyydämme ottamaan yhteyttä Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan:

sähköposti joensuu@ort.fi, puhelin 0400 397 900, osoite Kirkkokatu 32, Joensuu.

Sopimukset on tehtävä 31.12.2022 mennessä. Mikäli sopimusta ei ole määräaikaan mennessä allekirjoitettu, hautapaikka siirtyy seurakunnan hallintaan ilman erillistä ilmoitusta, jos viimeisestä hautauksesta on kulunut vähintään 20 vuotta.

Joensuun ortodoksinen seurakunnanvaltuusto

Lue lisää

Muistoissa Anneli Olanto-Lasaroff

22.1.2023
Blogi

Anneli Olanto-Lasaroff (ent. Koukkunen) Monen tuntema laulaja ”Laps’ Karjalan” Anneli Olanto-Lasaroff siirtyi tuonilmaisiin Joensuussa, Siilaisen palliatiivisella osastolla tiistaina 11.10.2022. Tieto vakavasta sairaudesta tuli tammikuun alussa ja hoidoista huolimatta sairaus eteni nopeasti ja vei Annelin pois luotamme 83-vuotiaana. Anneli syntyi juuri ennen talvisotaa vuonna 1939 Viipurissa ortodoksisen pappisperheen esikoisena. Hänen isänsä rovasti Aleksanteri Olanto toimi tuolloin […]

Lue lisää

Joensuun hautausmaalla kuulutusmenettely

5.5.2022
Blogi

Joensuun ortodoksisella hautausmaalla aloitetaan kuulutusmenettely seurakunnanvaltuuston päätöksen tultua lainvoimaiseksi Joensuun ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto on päättänyt kokouksessaan 9.11.2021 aloittaa Joensuun ortodoksisella hautausmaalla lain mukaisen kuulutusmenettelyn. Kuulutus koskee koko Joensuun ortodoksista hautausmaata. Seurakunta edellyttää hautaoikeuden haltijan kirjallista nimeämistä seurakunnalle. Vuonna 2013 julkaistiin Joensuun ortodoksisen seurakunnan kuulutus, jossa hautaoikeuden hallinta muutettiin määräaikaiseksi. Kuulutuksen täyttäminen edellyttää kirjallisen sopimuksen allekirjoittamista […]

Lue lisää