Hautaristi omin käsin

Ortodoksinen hautaristi on osa karjalaista kansanperinnettä. Taidokkaat puuleikkaukset ja sopusuhtaiset mittasuhteet vaativat tietoa ja taitoa, joka siirtyy kädestä pitäen tekijältä toiselle. Järjestämme kurssin, jonka päämääränä on valmistaa perinteinen puinen hautaristi.

Kurssi alkaa sunnuntaina 13.9. klo 14 Iisalmen profeetta Elian kirkossa, jolloin metropoliitta Panteleimon tulee kertomaan ortodoksisista hautaristeistä, niiden historiasta ja symboliikasta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Varsinainen hautaristien valmistus tapahtuu pienryhmissä erikseen sovittuina aikoina syksyn ja talven aikana. Opetus on maksutonta, materiaalikustannuksista osallistujat vastaavat itse. Ennakkoilmoittautumiset srk:n virastoon puhelimitse 0440 817 441 tai sähköpostilla iisalmi@ort.fi. Lisätietoja kurssin vetäjiltä Erkki Saloselta 0500 674 621 ja Kauko Saloselta 045 650 4899.