Lintulan lapset –taidemyyntinäyttely Helsingissä 4.–28.4.

Valamon taiteilijat on monen eri alan taiteilijoiden vapaa yhteenliittymä, joka perustettiin 2010-luvun alussa ideoimaan taiteellista ohjelmaa Uuden Valamon luostarin ja sen yhteydessä toimivan Valamon opiston tilaisuuksiin.

Nyt Valamon taiteilijat laajentaa vastuualuettaan. Yhteistyössä Kallion seurakunnan, Aino Acktén kamarifestivaali ry:n ja Kallion kirkon tiloissa toimivan taidekahvila Sonckin kanssa toteutetaan taidemyyntinäyttely. Näyttelyyn liittyy monipuolinen oheisohjelmisto (lisätiedot alla).

Sekä taiteilijat että oheisohjelmiston tuottajat tekevät työnsä korvauksetta, ja näyttelyn koko tuotto käytetään lyhentämättömänä Lintulan luostarin tukemiseen.

Näyttelyssä esitellään kuvataidetta grafiikasta ja valokuvista maalauksiin ja ikoneihin. Näytteillepanijoina laaja joukko suomalaisia monen polven eturivin taiteilijoita ja ikonimaalareita: Jukka Korkeila, Katarina Koskivaara-Ilmonen, Tiina Malinen, Elina Merenmies, Soili Mustapää, Antti Narmala, Saku Paasilahti, munkki Stefanos, Marjatta Tapiola, Emmi Tavela, Jesse Veijalainen, Leenamaaria Väinölä, Henry Wuorila-Stenberg, Tea Åvall.

Tapahtuman suojelijoina toimivat Helsingin metropoliitta Ambrosius ja Helsingin piispa Irja Askola.

OHEISOHJELMISTO

To 4.4. Avajaiset klo 17–19

To 6.4. klo 19 Keskustelutilaisuus: Taide ja hengellisyys: Hannu-Pekka Björkman, Elina Merenmies, Risto Nordell ja Timo Torikka

To 20.4. klo 19 Keskustelutilaisuus: Taiteen pyhyys ja vapaus: Torsti Lehtinen ja Marjatta Tapiola

Ke 26.4. klo 19 Tiet etäisyyksiin – Paavo Haavikon runoutta ja J.S Bachin ja Arvo Pärtin musiikkia: Hannu-Pekka Björkman ja Timo Torikka – lausunta, Miina Järvi –  viulu, Jarmo Julkunen – kitara, Kornilios Michailidis – piano. Liput 20 € ovelta, ennakkovaraukset s-postitse: liput@acktefestival.fi

To 27.4. klo 19 Nunna Ksenia Lintulan luostarista kertoo aiheesta Pyhittäjä-äidit

Café Sonck & Ackté-klubi, Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2, Helsinki).

Käynti Kallion kirkon eteläpäädyn ovesta, tornin juurelta.

Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-17 ja tapahtumien yhteydessä.

www.acktefestival.fi

21.3.2017

Tulostettava sivu