Kirkon alat ry:n 60-vuotisjuhlat 27.4.

Vuonna 1957 perustettu Kirkon alat ry juhlii 27.4. pyöreitä vuosia. Suomen suurimman kirkollisen ammattiliiton jäsenistö on kutsuttu juhlimaan kuusikymppisiä keväiseen Helsinkiin.

Juhlapäivä alkaa kello 14 Uspenskin katedraalissa, jossa esiintyy Uspenskin katedraalikuoro. Konsertin jälkeen juhlaväki siirtyy ristisaatossa Helsingin tuomiokirkkoon, jossa toimitetaan ekumeeninen hartaushetki. Sen jälkeen siirrytään tuomiokirkon kryptaan kirkkokahveille. Kahvituksen aikana juhlayleisöä viihdyttää stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Tilaisuus päättyy kello 18 mennessä.

Kirkon alat ry on monialainen, 12 ammattiala- tai sopimusalakohtaisesta jäsenyhdistyksestä koostuva liitto, joka edustaa jäseniään työmarkkinaneuvotteluissa sekä edistää heidän asemaansa ja oikeusturvaansa työelämässä. 

Liitto pyrkii parantamaan jäsentensä palkkausta ja muita palvelussuhteen ehtoja, vahvistamaan heidän ammatti-identiteettiään ja rohkaisemaan jäseniään niin, että ammatillinen järjestäytyminen ja työelämän oikeuksista huolehtiminen tulevat luonnolliseksi ja hyväksytyksi osaksi kirkollisten työpaikkojen elämää. Liitto on työmarkkinakeskusjärjestö STTK:n jäsen ja sillä on noin 7 500 jäsentä.

Suomen ortodoksisen kirkon työntekijät kuuluvat Kirkon alat ry:n jäseniksi oman jäsenyhdistyksensä, vuonna 2001 perustetun Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n kautta.

Suomen ortodoksisen kirkon työntekijöitä leimaa hyvin korkea järjestäytymisaste: lähes 90 prosenttia kirkon kaikista työntekijöistä on Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n jäseniä. 

Suomen ortodoksisen kirkon historian ensimmäinen työehtosopimus Kirkon alat ry:n ja Suomen ortodoksisen kirkon kirkollishallituksen välillä tuli voimaan 1.1.2007.

23.1.2017

Tulostettava sivu